Wellness pihenés Kastélyban

Wellness pihenés Kastélyban 

 Az Egertől 25 km-re, Szilvásváradon található La Contessa Kastélyhotel - a Pallavicini őrgrófi család egykori birtoka - a rég letűnt idők eleganciáját és nyugalmát kínálja 80 kétágyas szobájával és 650 m2-es wellness részlegével. 

A szobákban elegáns olasz bútorok és nemes anyagú függönyök garantálják a hamisítatlan kastély élményt, melyek a modern kor elvárásainak megfelelően kerültek kialakításra. A Bükk lábánál, a közel 7 hektáros ősparkban fekvő, több száz éves múltra visszatekintő neobarokk kastély 2009 óta megújulva, ugyanakkor régi pompáját megőrizve köszönti Vendégeit.
 

A kastélyhotel számos motívumában megemlékezik a régmúlt idők grófi családjairól, akik hajdanán a falai között élték mindennapjaikat. A szálloda nevének eredete is egy szájhagyományon alapszik, amely szerint a szilvási kastélyt őrgróf Pallavicini Alfonz Károly jegyajándékként vásárolta kedvesének, Wenckheim Máriának. Így lett a kastély mai neve "a grófnő", azaz olaszul La Contessa.
A La Contessa Kastélyhotel a Vendégek igényeinek és elvárásainak megfelelően folyamatosan bővül, ennek köszönhetően 2010-ben megnyitotta kapuit a Szalajka Rendezvényközpont, 2012-ben pedig az Udvarház épülete is.


A kényelmet és a biztonságot segíti a szálloda parkjában, az épületek mellett kialakított zárt parkolók. 24 órás recepció, központi széf, lift, szobaszervíz, tárgyalótermek, kert, teraszok, sportolási és szórakozási lehetőségek teszik még kellemesebbé az itt tartózkodást. 


A szálloda elegáns a'la carte étterme, az Erzsébet étterem, ötvözi a modern reformkonyha és a környékre jellemző, a magyaros ízek világát. További lehetőségeket kínál az angol pubok oldottabb hangulatát idéző, bokszos elrendezésű Cyrano Étterem és Drinkbár, valamint az időszakosan nyitva tartó Grill terasz. 


 A wellness részleg különleges, domboldali elhelyezkedésének és panoráma üvegfalainak köszönhetően egyedülálló élményt nyújt a megpihenni, kikapcsolódni vágyóknak. 

Az ellazulást segítik: beltéri feszített víztükrű medence (28-29 °C ); élményelemek; pezsgőágy; 6 személyes jakuzzi (36-38 °C); gyerekpancsoló; nyári időszakban fűtött kültéri úszómedence; 3 szauna: finn, bio- és aroma szauna; jégkút és élményzuhanyok; hagyományos gőzkamra; tradicionális török gőz és hammam kezelő. 

A park területén található Szalajka Rendezvényközpont legmodernebb technikai felszereltségével kiváló helyszín mind üzleti tárgyalások, konferenciák, csapatépítő tréningek részére, mind pedig esküvők, fogadások megrendezésére. A 180 fő maximum befogadóképességű létesítmény Pallavicini terme igény szerint - hangszigetelt, mobil falakkal - három kisebb szekcióra osztható. 


A konferenciaterem mellett egy exkluzív kialakítású VIP terem is található. A kávészünetek és állófogadások megtartására a télikert, jó idő esetén a teraszok is használhatók. Az épület alsó szintjén bowling és squash pálya, La Contessa bár és beauty részleg várja a Vendégeket.

Az újonnan átadott Udvarházunk jól kiegészíti a Kastély épületét, tartva a megszokott magas színvonalat és eleganciát, értve ezt a szobák berendezésére és felszereltségére egyaránt. 


A fő épülettől 100 m-re található Udvarház legfőbb vonzereje a tágas közösségi terekben és a gyönyörű panoráma kilátásban rejlik, melynek köszönhetően megcsodálhatjuk a falu látképét vagy a Református Kerektemplom épületét. 

 A tervezésnél nagy hangsúlyt fektettek a Vendégek változó igényeire, így külön állatbarát szobák, panoráma teraszos lakosztályok, beépített erkélyes junior lakosztályok és akadálymentesített szoba is kialakításra került, továbbá a folyosókon elhelyezett automaták segítik az egész napos feltöltődést. 

Az Udvarház kifejezetten alkalmas baráti társaságok, családok számára, hisz lehetőség van egybenyitható lakosztályokban való elhelyezésre is. Az itteni szobák nagy előnye, hogy a kialakításkor nem kellett a már meglévő alapokhoz igazodni, így nagyobb alapterületű, tágasabb terek várják a kedves Vendégeket. 

Az épületben kizárólak csak szobák foglalnak helyet, a ki- és bejelentkezés a Recepción.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Wellness hotel / szálloda kupon kuponfüzet 50% kedvezmény

Akciós wellness hétvége

Diamant Hotel, Szigetköz superior wellness hétvége